Pitkästä aikaa täällä taas. Mielessä on ollut tarttua näppäimistöön jo monta kertaa aiemminkin, vaan aina se vaan on jäänyt. Vaan nyt viimein tartuin. Pidin "lomaa" laihduttamisesta monta viikkoa, kun kaikki asiat tympivät ja piehtaroin masennuksessa ja itsesäälissä pääsemättä siitä ylös. Viime viikolla sitten otin ensimmäisen ison askeleen kohti uutta yritystä, kun soitin paikalliselle kuntosalille, varasin tutustumisajan ja vaan menin. Ostin samalla itselleni kuukausijäsenyyden (vain 30 e/kk) ja päätin ryhtyä parantamaan kuntoani. Kautta aikojen kuntosalilla käynti on ollut se ainoa liikuntamuoto, josta olen hetkittäin jopa tykännyt. Muu liikunta on aina ollut vain pakkopullaa, ratsastusta lukuun ottamatta. Nyt en uskaltaisi huonoine reisilihaksineni hevosen selkään... 

Tällä viikolla, kun mieheni lapset lähtivät äidilleen, aloitin viimeinkin Nutrilett-kuurin. En ihan puhdasoppisesti, mutta melkein. Lisänä syön yhden ruuansulatusjugurtin päivässä sekä satunnaisesti kanaa/tonnikalaa ja joskus näkkileipää. Tai jotain muuta pientä ja kevyehköä, vähän. Minun on pakko pitää itselläni pieni varaventtiili, jos nutraus alkaa tympiä todella, että saan edes ihan pikkaisen suuhuni jotain hyvänmakuista tai edes pureskeltavaa. 

Se on kyllä näistä nykyisistä Nutrilett-tuotteista sanottava, että ne ovat todella paljon paremman makuisia kuin vaikkapa kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin olen niitä aiemmin maistanut. Silloin jäivät paria yritystä lukuunottamatta syömättä. Pirtelöt jäivät jauhoisiksi klönttisiksi ja maistuivat esanssisilta ällöiltä. Samoin keitot tms. jäivät klönttisiksi jauhomössöiksi. Nyt ei klönteistä ole tietoakaan! Olen todella positiivisesti yllättynyt. Ei makua nyt vieläkään voi gourmet-tasoiseksi sanoa, mutta kyllä näitä nyt jo syö. Ihan suht mielellään jopa. Pastat ovat vähän liian suolaisia makuuni, mutta kyllä niitä nyt kerran päivässä syö. Saapahan ainakin jotain pureskeltavaa. Liemet ovat suorastaan hyviä, sääli ettei niitä pelkästään voi syödä (sisältävät vain n. 15 kcal). Pirtelöt ovat ok, ja ne jotka kaipaavat paljon makeata laihduttaessaan, tykkäävät varmaan niistä todella paljon. Itse söisin mieluummin koko ajan suolaista, sen takia pirtelöt eivät niin paljon nappaakaan. Patukat ovat myös ihan ok, mutta kun en niitäkään haluaisi syödä niiden makeuden takia. 

Olisi tietysti järkevintä sekä taloudellisesti että makuaistillisesti syödä ihan tavallista ruokaa, mutta kun se ei näytä toimivan, vaan sitä tulee syötyä aina liikaa vaikka kuinka tietäisi miten ja mitä tulisi syödä. Siksi siis nyt tämä Nutrilett. Vielä en ole päättänyt kuinka kauan. Vähän olen ajatellut, että jos ainakin kymmenen kiloa tällä tavoin yrittäisi tiputtaa.... Tai sitten yrittäisi noudattaa tätä linjaa niin kauan kuin vaan kykenee. 

Olo on ollut ihan ok, vaikka alkuun pelkäsin, että migreenini "riemastuisi" tästä nutrauksesta. Vielä ei ainakaan ole. Tosin olen saanut kaloreita n. 1000-1200 päivässä. Enkä ole sille 600-800 kalorin linjalle ajatellut mennäkään, ainakaan pysyvästi. Enhän silloin jaksaisi kuntosalillakaan käydä. Eikä minulla nyt niin kiire laihtua ole, vaikka toki tuloksia haluankin. 

Hyppäsin tänään vaa'alle pitkästä aikaa: 87,7 kiloa. En edes muista paljonko painoin viimeksi. Toivottavasti paino on vähentynyt eikä lisääntynyt...