Eilinen sujui jostain syystä ainakin nälän suhteen jo helpommin. Liekö vatsalaukku olisi jo himpun verran kutistunut. Silti eilisenkin saldoksi tuli varmaan se 1500 kcal:ia. Hyvä niinkin. 

Kaivoin eilen kaapista kasvisruokaohjeita. En ole kovin innostunut kasvisten käyttäjä, vaan kaipaan lihaa päivittäin ruokavaliooni. En käsitä miksi. Jos yritän olla ilman lihaa, minuun iskee jokin alkukantainen ja voimakas lihan himo, ja silloin suurin piirtein ryntään kauppaan ja ostan rasvaisimman grillikyljen, mikä heiltä löytyy. Tai jos ei löydy, niin sitten pihvin, jonka paistan pikapikaa mediumiksi. Ehkä esivanhempani olivat metsästäjiä, eivät niinkään maanviljelijöitä? Tai todennäköisemmin, ehkä vanhempani syöttivät minulle liikaa lihaa lapsesta lähtien. 

Niin, siis niihin kasvisruokaohjeisiin. Olen hankkinut hyllyyni myös mainion keittokirjan nimeltä "Tofu keittokirja" by Marianne Kiskola ja Sanna Miettunen. En vielä kertaakaan ole kokeillut yhtäkään sen ohjeista, vaikka kirja onkin itselläni ollut jo vuosia. Yhtä kauan olen haaveillut soijan lisäämisestä ruokavaliooni laihoin tuloksin. Olen vakuuttunut, että jos saisin lisättyä soijan määrää ruokavaliossani, voisin paremmin. Ja PMS-oireeni, jotka muuten kestävät todella kauan (about 2 vkoa) ja ovat voimakkaat, voisivat huonommin. Vielä paremmin voisin, jos saisin soijaa lisäämällä korvattua osan syömästäni lihasta. Joskus olen ollut niin aktiivinen, että olen esim. jauhelihakastikkeen tehnyt soijarouheesta. Se toimi hyvin. Nyt ruokakaapistani ei löydy soijarouhetta. Pitäisi siis ostaa. Tosin tällä hetkellä ongelmana on mieheni käännyttäminen asiaan. Vaan jospa hälle ei kertoisi mitään. Korvaisi osan jauhelihasta soijarouheella.... tokkopa tuo huomaisi mitään. Sitten ruuan jälkeen voisi kertoa? Vai olisiko liian ilkeää.

Mutta siis palataan takaisin siihen tofukeittokirjaan. Kokeilin eilen siitä tomaatti-inkiväärikeiton ohjetta, joka osoittautui ainakin minusta todella hyväksi. Niin hyväksi, että ajattelin jakaa reseptin. Muokkasin sitä hiukan kevyemmäksi vähentämällä oliiviöljyn määrää, joka alkuperäisessä ohjeessa oli 2 rkl. Muutoin alla oleva ohje on täysin sama kuin Tofu keittokirjassa. Kaloreja tämä kevennetty versio sisältää 575 kcal (koko ohje/4 annosta), eli 1 annos n. 144 kcal:ia.

Tomaatti-inkiväärikeitto

1 pkt pehmeää tofua

1 sipuli

5-6 tomaattia

5 valkosipulinkynttä

1 tl oliiviöljyä

1 kasvisliemikuutio

5-6 dl vettä

4 rkl raastettua inkivääriä

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä kattilassa öljyssä. Keitä erillisessä kattilassa vettä, johon kastat tomaatit hetkeksi, jotta kuoret irtoavat. Poista kuoret ja lisää tomaatit toiseen kattilaan sipulien joukkoon. Kuori inkivääri ja raasta se keittoon. Lisää vesi (ole varovainen määrässä, ettei tule liikaa) ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa ja lisää tofu. Soseuta keitto ja lisää tarvittaessa vettä. Nauti.