Päätin vaihtaa punnituspäiväksi maanantain, joten punnitsin itseni tänään. Viime viikollahan punnitsin itseni keskiviikkoiltana, joten laihdutuspäiviä ei ole monia takana. Sitä kompensoimaan tämä on nyt aamupaino, jonka mittasin. Itselläni eroa aamu- ja iltapainon välillä voi hyvinkin olla puolisenkin kiloa. Joten vasta jatko tietysti näyttää, mikä on oikeasti tasainen laihtumisnopeus. Mutta nyt tulos oli 89,5 kg, eli n. kilon verran näyttäisi vajaassa viikossa kadonneen. Totuus lienee, että jotain alle kilon verran on oikeasti hävinnyt. 

Eilen söin ihan normaalia sapuskaa, kun mieheni alle kouluikäiset lapset olivat käymässä. Normaalisti ovat meillä vuoroviikkoisin, mutta nyt kun lomat ovat alkaneet, ovat pidempään äidillään näin aluksi, ja olivat tosiaan vaan yhden päivän visiitillä. En jaksanut stressata syömisistä, vaan söin samaa rakettispagettia jauhelihatomaattikastikkeella kuin kaikki muutkin. Leipomani suklaamuffinssit jätin sen sijaan rauhaan, ja kun en sitten muuten päivän aikana yllättäen syönyt muuta kuin kaksi voileipää ja yhden 1% viilin, jäi päivän kalorisaldo käsittääkseni kuitenkin alle tuon 1500 kcal:n tavoitteen. Lisäksi tuli hieman jopa "liikuttua" enemmän kuin normaalisti, kun pariin otteeseen pallottelin tytön (6 vuotta) kanssa sulkapalloa nurmikolla. Hieman siinä hetkittäin hengästyi ja aurinko sai hien pintaan ja tietysti askelkyykkyä tuli harrastettua, kun sulkaa poimi maasta. Liikuntaa se on sekin, eikös vain?

Kaivoin kaappien kätköstä sykemittarin. Olen sitä joskus käyttänyt, vuosia vuosia sitten. Nyt tuumin, josko saisin siitä lisämotivaatiota lähteä kävelemään tai pyöräilemään. Sairauteni kanssa nimittäin on ongelma se, että sykkeeni on liikunnan aikana pysyttävä niin alhaisella tasolla, että siitä ei koidu jälkiseuraamuksia. Usein jaksaisin ja haluaisin kävellä nopeampaa tahtia, kuin oikeasti olisi viisasta. Se kostautuu sitten liikunnan loppupuolella tai vähintään sen jälkeen. Siinä sykemittari voisi sykerajan asettamiskeinoineen ja äänimerkkeineen olla avuksi. Jos vaan osaan siinäkään asettaa rajaa tarpeeksi alas. No, kokemus tietysti opettaa. Kokeillaan. Mies lupasi tänään ostaa siihen patterit ja laittaa ne paikoilleen, vanhoista oli jo virta kulunut loppuun. 

Nyt kun on tälle viikolle luvattu hellettä, vähän olen itselleni luvannut mennä läheiselle uimarannalle aurinkoa ottamaan ja uimaan. Viis kiloista. Oikea asenne, vai mitä?!