Kylläpä on helppo syödä kevyesti kuumalla. Ihanaa! Tosin en meinaa saada nukutuksi yöllä, syynä ei ole kuumuus vaan vääristynyt unirytmi. Silloin tekee mieli napata jääkaapista tai mistä tahansa jotain nopeasti syötävää hiilaripitoista ja rasvaista herkkua. Onneksi sellaista ei kaapista löydy. Ei edes vaaleata leipää. Niinpä olen välttynyt houkutuksilta, ainakin toistaiseksi. Tietysti näin kuumalla jäätelö ja siideri houkuttaa, mutta siltäkin kiusaukselta olen säästynyt. Tosin pari päivää sitten söin extrakaloripitoisen kerrossuklaa-Magnumin. Mutta päivän kalorirajoissa oli sille varaa, joten nou hätä.

En sittenkään ole mennyt uimarannalle. Syynä on liiallinen kuumuus jopa siihen touhuun. Kestän todella huonosti kuumaa ja nämä lämpötilat ovat itselleni ihan liikaa. Sisällä on viileämpää, pysyttelen siis täällä. Voisin olla rannalla vain, jos voisin kellua koko ajan uimapatjan päällä. Se taas on yleisellä rannalla vähän vaikeaa. Täytyy mennä rannalle sitten kun ilma palautuu jonnekin parinkymmenen asteen tienoille.

Olen yrittänyt juoda paljon. Onneksi mies on kantanut kivennäisvettä kaupasta, pelkän vesijohtoveden juominen on tuskaa itselleni. Toisaalta syyllistän itseäni taas kivennäisvedenkin juomisesta: kallista, luontoa tuhlaavaa ja varsin turhaa näin Suomessa, jossa vesijohtovesi on erinomaista ja hampaillekin parempaa. Mutta jos sitä kerran ei tule juotua, niin...